Sussie tar snabbaste vägen till jobbet

Hej Sussie Johansen! Vi hörde att du bor i Krokom, jobbar på Arbetsförmedlingen i Östersund och tar bussen till och från jobbet.

Varför åker du buss?

Dels för att det är ett jättebekvämt, dels för att det är det snabbaste alternativet. Första veckan på nya jobbet åkte jag bil och det var drygt att behöva parkera bilen så långt ifrån jobbet och gå sista biten. Då kollade jag upp busstidtabellen och insåg att det går mycket fortare att ta sig till jobbet med buss. Det är nära till busshållplatsen från mitt hem och nära från busstorget till jobbet. Jag går hemifrån klockan 7 på morgonen och stämplar in 7.40 på jobbet. För mig som jobbar mitt i stan går det inte att få det bättre och det går alltid en buss oavsett när jag slutar.

Vad i din vardag blir enklare med att åka buss?

Jag hinner vila på bussen innan jag kommer hem till familjen eller innan jag ska till jobbet. Kör jag bil måste jag koncentrera mig på vägen. Nu får jag den där halvtimmen på bussen att bara slappa. Det är dessutom miljövänligt och det säger ju sig själv – det är bara ett fordon på vägen som många åker med. Kan man bidra med något för miljön så vill man ju göra det.

Vad gör du på bussen?

Jag sitter och håller på med telefonen och läser tidningen. Det är avkopplande. Så pass att jag en dag missade att alla andra klev av i Krokom. Då hade jag åkt förbi två hållplatser från mitt stopp. Den dagen fick jag fick lite extra luft och motion.

Vilket busskort tycker du funkar bäst för dig?

Jag köper månadsbiljett eftersom jag åker alla vardagar i månaden och då blir det kortet billigast och bäst för mig. När det är dags att fylla på gör chauffören det åt mig, det är så smidigt.

Vad är ditt tips till andra som inte åker buss?

Jag förstår många som kör bil, naturligtvis. Men bussen är billig och lättsam. Många förknippar bussen med att det är så tjorvigt och tar tid, men det är inte sant. Man måste prova!

Har du ett tips till dina medresenärer?

Ta på er en reflex! Jag vill inte att chaufförerna ska behöva tvärnita. Jag fick en reflex av en chaufför som jag använde ett tag och nu har jag köpt en egen som blinkar. Den gör att jag syns tydligt när jag vill åka med. Det är en billig livförsäkring.