Så blir Länstrafikens nya tidtabell

Buss till skidbacken och färre nattbussar från Östersund

– Länstrafikens nya tidtabell är här

Svegsborna får buss till skidbacken i Lofsdalen och för Krokom, Lit och Brunflo dras sista nattbussavgången in. Det är två av förändringarna i Länstrafikens nya tidtabell som gäller från 10 december 2017.

Varje år i december justeras Länstrafikens tidtabell utifrån rådande förutsättningar, både ekonomiska och praktiska men framförallt utifrån resenärernas förändrade resmönster.

– I år är det många förändringar så vi uppmanar våra resenärer att gå igenom hela listan för att se om just den linje de brukar åka med berörs eller inte, säger Per-David Wennberg VD på Länstrafiken.

I dag finns flera busslinjer som vintertid tar resenärer till länets skidbackar. Vemdalen, Bydalen och Åre har vinteranpassade tidtabeller och här finns inkommande bussar på helgmorgonen och utåtgående bussar på helgkvällen. Nu kommer även Svegsborna att få den möjligheten.

– Klockan åtta på morgonen lämnar bussen Sveg och anländer en timme senare till Lofsdalen, i lagom tid till skidbacken öppnar. Bussen vänder hemåt igen klockan 17.10, perfekt för den som också vill hinna med en after ski, säger Per-David Wennberg.

Det är också turer som tas bort, bland annat drabbas nattbussarnas linjer 91, 92 och 93 där sista avgången nu dras in. Det är Krokomsbussen som går vidare mot Nälden, Ytterån och Trångsviken med avgång fredag-lördag 02.30 som tas bort. Detsamma gäller avgång (02.30) mot Lit och Häggenås samt mot Brunflo och Marieby.

– Att vi drar in nattbussturerna handlar till viss del om besparingar då vi har besparingskrav på oss inför 2018. Men det handlar också om att inte så många väljer att resa med sista avgången, säger Per-David Wennberg.

Hela listan över förändringar: http://ltr.se/trafiklaget-just-nu/#change