Pensionärer viktiga resenärer för Länstrafiken

SPF Seniorerna och Pensionärernas Riksorganisation menar att fler pensionärer vill åka kollektivt. Efter dialog med Länstrafiken väljer bolagets styrelse att nu under hösten sätta extra fokus på alla som är över 65 år. Årskort Senior får nu mer fördelaktiga villkor.

Det finns 30 000 personer i Jämtlands län som är över 65 år. Det är de som Länstrafiken tillsammans med SPF och PRO nu riktar sig mot i sin senaste kampanj. Fokus ligger på att öka försäljningen av Årskort Senior.

– Vårt årskort för seniorer är populärt. Det kostar 305 kronor per månad och då kan resenären resa med alla Länstrafikens bussar och Stadsbussarna. Dessutom fungerar kortet för resor till Mora och Ljusdal. Vi gör ett direktutskick till ett antal seniorer i länet och vårt nära samarbete med PRO och SPF kommer att underlätta för seniorerna att få information om, och ta del av erbjudandet, säger Elisabet Sjöström, ordförande i Länstrafiken.

Kampanjen som pågår under hösten innebär att Årskortet som i vanliga fall har en bindningstid på ett helt år nu endast får en bindningstid på tre månader.

– För våra medlemmar i PRO är tillgång till bra kollektivtrafik till överkomligt pris utomordentligt viktigt, både socialt och som friskvård. För de som inte längre har möjlighet att köra bil är bussen det enda alternativet för att kunna besöka vänner eller göra sina inköp. Ändringen till tre månaders bindningstid för seniorkortet är bra för våra medlemmar och en bra början på ett samarbete med Länstrafiken som både vi i PRO Jämtland och SPF har startat. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete,  säger Erik Magnusson, PRO Jämtland.

Information går ut via post, annonsering och är ett samarbete mellan Länstrafiken Pensionärernas riksorganisation, PRO samt SPF Seniorerna under augusti och september.

För mer information
Elisabet Sjöström, styrelseordförande Länstrafiken, 070-531 80 40