Nya resealternativ kommer snart

Från och med den 11 maj kommer priset på ditt resande med Länstrafiken bero på dina resvanor – hur långt och hur ofta du reser. Det innebär ett antal nya alternativ för dig. Har du senior- eller ungdomskort kan du resa vidare som vanligt.

Priskalkylator

Den 11 maj öppnar vi vår priskalkylator. Då kan du skriva in dina resvanor och låta kalkylatorn räkna fram ditt bästa resealternativ. För dig som är lite extra nyfiken kan du läsa om de större förändringarna nedan.

Nyheter

Best Price försvinner

Nya Best Pricekort säljs inte efter den 10:e maj. Du som har ett Best Pricekort kan ladda och åka som vanligt fram till den 20:e augusti, då slutar Best Price att fungera på Norrtåg. Har du pengar kvar på busskortet efter den 20:e augusti kan du nyttja dessa för resor med buss året ut.

Nyhet: 20-resorskort

Gäller 20 resor mellan två valda orter. Är en av orterna Östersund gäller det även på Stadsbussarna. Resorna kan nyttjas under två år. Köps ombord på bussen.

Nyhet: Periodkort

Gäller mellan två valda orter under en 30-dagarsperiod, på Länstrafikens bussar samt Norrtåg (inom länet). Pendlar du till Östersund gäller det även på Stadsbussarna. Köps ombord på bussen.

Mer information kommer den 11:e maj.