Nya biljettpriser ombord

Från och med den första december höjer Länstrafiken biljettpriserna med 3,5 procent. Priset höjs med mellan två och 54 kronor, beroende på hur lång resan är.

– Biljettpriserna följer övriga prisökningar i samhället, alltifrån löner till driftkostnader och precis som för bilisterna har våra kostnader för framförallt bränslet ökat markant, säger Per-David Wennberg, VD Länstrafiken Jämtland.

Priset på Länstrafikens busskort beror på hur lång resan är och vilket typ av busskort man köper. För Länstrafikens mest köpta kort, 20-resorskortet, höjs priset för en tre mils resa med 25 kronor, från 715 kronor till 740 kronor.
Från och med den första januari kommer även nya priser att gälla för Årskort senior och Fritidsmärket. Det förstnämnda höjs med 3,0 procent och det sistnämnda höjs med 3,5 procent.

Slopad avgift för cykel & husdjur

Nytt från och med första januari 2019 är att resenärer kostnadsfritt får ta med sig sin cykel eller sitt husdjur på bussen.
– Med de här förändringarna vill vi underlätta bussåkandet för våra resenärer. Det ska inte kosta extra att ta med sig cykeln eller husdjuret på bussen. Men däremot kvarstår resevillkoren för både cykel och djur på buss och mer om det kan man läsa på Länstrafikens hemsida (ltr.se), säger Per-David Wennberg, VD Länstrafiken Jämtland.

Ge bussen en chans

Per-David Wennberg uppmanar fler att ge bussen en chans, både av miljö- och säkerhetsskäl.
– Det är lätt att reagera på att priset höjs men kanske svårare att komma ihåg fördelarna med att åka buss. Till exempel miljövinsterna, en buss med många resenärer har betydligt mindre klimatpåverkan än om alla åker i var sin bil. Länstrafiken kör också i stor utsträckning på fossilfritt bränsle, så kallat HVO-diesel som är oljor från växtriket. Dessutom är bussen ett säkert sätt att resa. Du slipper köra på hala vägar och att skrapa isiga bilrutor till förmån för en stunds avkoppling, säger Per-David Wennberg.

Pressmeddelandet i sin helhet