Bussresan – Sebastians guldstund

Hej, Sebastian Jääskeläinen, Art Director/AD på kommunikationsbyrån Trampolin PR i Östersund.

Varför åker du buss?
– Framförallt för att slippa ha två bilar. Det är bättre både för miljön och ekonomin att åka buss men det är också väldigt bekvämt. Vintertid slipper jag skrapa rutor och halka iväg till jobbet vid 6-tiden på morgonen. Bussen ger mig en betydligt bättre start på morgonen. Det enda som saknas för ett helt perfekt busspendling är wifi på bussarna, men det kanske kommer.

Vad gör du på bussen?
– Ibland jobbar jag en stund men oftast lyssnar jag på poddar eller musik. Jag har ett stort musikintresse men med jobb och familj blir det inte så mycket lyssnande i vardagen. Bussresan har blivit min ventil i vardagen. Resan mellan Ytterån och Östersund tar mellan 40 och 50 minuter och är min egen stund, då släpper jag alla tankar och går in helt i musiken. En knapp timme som jag ostört kan plöja igenom en ny platta, det är härligt!

Har du någon favoritpodd?
– Jag har många favoriter men om jag ska nämna en så blir det Historiepodden med gymnasielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson. De berättar om historia på ett underhållande och samtidigt lärande sätt. De lyfter stort som smått genom historien och drar paralleller till modern tid utan att det blir tungt. Jag lär mig mycket och får en större förståelse för hur saker och ting hänger ihop.

Något tips till andra resenärer?
– Använd tiden till något som du mår bra av. På resan till jobbet försöker jag slappna av och samla energi till dagen som ligger framför mig. På hemresan kopplar jag av, ibland genom att slumra till en stund så jag är jag på banan när jag kommer hem till familjen. Restiden har blivit en betydelsefull ställtid.