Länstrafikens busskort och biljetter

För dig som reser mycket med buss så är det enkelt och smidigt att resa med appen Länstrafiken Jämtland. Där finns de allra flesta biljetter och du har alltid den senaste informationen om eventuella trafikstörningar.

Du kan också använda ett busskort. Busskortet laddar du med dagar eller resor som sedan dras varje gång du använder kortet. Du kan värdesäkra ditt kort vilket är en säkerhet för dig om du tappar det eller det går sönder.

Vilken typ av biljett eller kort som blir bäst för dig beror på hur ditt resande ser ut. Första gången du köper ett busskort kostar själva kortet 50 kr. Appen laddar du ner gratis. Här har vi samlat information om alla olika typer av biljetter. 

 

Biljetter för resor i Jämtlands län

Enkelbiljett

Enkelbiljetten passar dig som inte reser så ofta. Du köper biljetten i Länstrafikens app, ombord på bussen med betalkort eller hos någon av våra återförsäljare.

Priser

Priset för en enkelbiljett baseras på resans längd. För att ta reda på priset använder du appen eller reseplaneraren på LTR.se. 

Ålderskategorier och rabatter

Enkelbiljetten finns i ålderskategorierna vuxen och barn. Barn 7-19 år betalar 50 procent av vuxenpriset.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom att visa giltig legitimation. 

 

Dagbiljett/ 24-timmarsbiljett

Gäller för obegränsat resande under ett kalenderdygn  kl 00:00-24:00 med Länstrafiken och stadstrafiken i Östersund. Passar för dig som ska göra en längre tur- och returresa under samma dag. Dagbiljett köps ombord på bussen eller i Länstrafikens app.

Priser

Vuxen 396 kr
Barn 198 kr

Ålderskategorier och rabatter

Dagbiljetten finns i ålderskategorierna vuxen och barn. Barn 7-19 år betalar 50 procent av vuxenpriset.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom att visa giltig legitimation. 

Gruppbiljett

Reser ni i en grupp om fem personer eller flera kan ni köpa en gruppbiljett. Gruppbiljetten ger 15 procent rabatt av enkelbiljettpriset. Gruppbiljett köper ni ombord på bussen, eller i appen. I appen dras rabatten automatiskt av när du lägger till fler än 5 resenärer.

Priset för en enkelbiljett baseras på resans längd. För att ta reda på priset per person, använd reseplaneraren på LTR.se. 

Busskort för resor inom Jämtlands län

10- och 20-resorsbiljett

Gäller för 10 eller 20 resor mellan två valda orter.  Biljetten köper du ombord på bussen eller hos någon av våra ombud. När kortet behöver fyllas på gör du det enkelt med Länstrafikens webbladdning.

Res flera på samma kort

Det är möjligt att åka flera personer på samma busskort vilket innebär att det dras 2 resor för 2 personer, 3 resor för 3 personer och så vidare. Maxantalet är sex resenärer på samma kort. Säg till busschauffören innan kortet läses av när ni reser flera resenärer på samma kort.

Eftersom kortet är opersonligt finns också möjligheten att låna ut det till exempelvis en kompis eller familjemedlem. Om du har ett 10- eller 20-resorskort som är rabatterat tack vare din ålder, tänk då på att personen som lånar ditt kort ska ha rätt till den rabatten. Det går naturligtvis bra att låna ut ett vuxenkort till ett barn, ungdom eller senior.

Vad kostar biljetten?

Priset baseras på längden på den valda ressträckan. Sök fram priset i appen eller räkna ut ditt pris i vår Priskalkylator.

Första gången du köper ett busskort kostar själva kortet 50 kr.

Ålders- och rabattkategorier

Barn 7-19 år erhåller 50 procent rabatt av vuxenpriset.
Ungdom 20-25 år erhåller 25% procent rabatt av vuxenpriset.
Vuxen 26-64 år
Senior 65 år – erhåller 25 procent rabatt av vuxenpriset.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom att visa giltig legitimation. 

Giltighet

10- och 20-resorskorten är giltiga på Länstrafikens bussar mellan de två orterna du väljer. Resorna kan nyttjas under två år och själva laddningen av kortet ska aktiveras inom sex månader från köptillfället. Aktivering sker ombord på bussen. Är någon av orterna Östersund gäller det även för byte till eller från stadstrafiken i Östersund. Kortet gäller inte på Norrtåg, Närtrafiken eller flygbussen till Åre Östersund Airport. Vid resa som innebär bussbyte måste du byta inom 60 minuter. Gör du ett bussbyte efter 60 minuter dras ytterligare en resa.

I appen

Biljetterna finns också att köpa i appen. Där kallas den Klipp 10 resor (eller 20). Klippbiljetter som köps i appen behöver aktiveras inom 6 månader och gäller i två år. Det går just nu inte att resa flera på samma klippbiljett i appen. I övrigt gäller samma priser och regler som på busskort.

Periodkort

Giltigt för obegränsat resande med Länstrafiken och Norrtåg mellan två valda destinationer under en 30-dagarsperiod.  Periodkortet köper du i appen, ombord på bussen eller hos någon av våra ombud. När din reseperiod lider mot sitt slut kan du enkelt ladda om kortet i Länstrafikens webbladdning.

Vad kostar ett Periodkort?

Priset för ett Periodkort baseras på reslängd på vald resesträcka. Räkna ut ditt pris i vår Priskalkylator.

Ålders- och rabattkategorier

Barn 7-19 år erhåller 50 procent rabatt av vuxenpriset.
Ungdom 20-25 år erhåller 25 procent rabatt av vuxenpriset.
Vuxen 26-64 år
Senior 65 år – erhåller 25 procent rabatt av vuxenpriset.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom att visa giltig legitimation. 

Giltighet

Din reseperiod startar när du gör din första resa. Aktiveringen av din period måste ske inom sex månader från köptillfället och aktivering sker ombord på bussen. Det går inte att aktivera kort eller biljetter på Norrtåg. Periodkortet är giltigt på Länstrafikens bussar och Norrtåg (inom länet). Pendlar du till eller från Östersund gäller det även på tätortstrafiken i Östersund. Periodkortet gäller inte på Närtrafiken eller flygbussen.

I appen

Periodbiljetter kan köpas i appen. Alla biljetter som köps i appen behöver aktiveras inom 6 månader. En 30 dagars periodbiljett som köpts i appen kan lånas ut till någon annan som har appen. För det krävs att båda har registrerat ett konto i appen. Kortet kan lånas ut max 5 gånger till max 5 olika personer. I övrigt gäller samma priser och regler som på busskort.

Länskort

Med Länskortet reser du obegränsat med buss inom länet i 30 dagar. Länskortet köper du i appen, ombord på bussen eller hos någon av våra ombud. När din reseperiod lider mot sitt slut kan du enkelt ladda om kortet i Länstrafikens webbladdning.

Priser

Barn 7-19 år 803 kr
Ungdom 20-25 år 1 205 kr
Vuxen 26 år – 64 år 1 606 kr
Senior 65 år – 1 205 kr

Ålders- och rabattkategorier

Barn 7-19 år erhåller 50 procent rabatt av vuxenpriset.
Ungdom 20-25 år erhåller 25 procent rabatt av vuxenpriset.
Vuxen 26-64 år
Senior 65 år – erhåller 25 procent rabatt av vuxenpriset.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom uppvisande av giltig legitimation. 

Giltighet

Din 30-dagars reseperiod startar när du gör din första resa. Aktivering av din period måste ske inom sex månader från köptillfället, aktivering sker ombord på bussen. Det går inte att aktivera kort eller biljetter på Norrtåg. Kortet är opersonligt vilket gör att du kan låna ut det.

Länskortet gäller för resor inom Jämtlands län. När du ska resa med trafik som passerar länsgränsen gäller olika regler:

Tåglinje där Länskortet kan användas som delbetalning

Norrtåg går sträckan Sundsvall-Östersund-Trondheim. Länskortet gäller för resor inom Jämtlands län med Norrtåg och ska du resa vidare över länsgränsen kan Länskortet användas som delbetalning.

Busslinjer där Länskortet kan användas som delbetalning:

 • Linje 40 Östersund-Örnsköldsvik
 • Linje 45 Östersund-Gällivare
Busslinjer över länsgräns där Länskortet gäller hela sträckan:
 • Linje 46 Östersund-Mora
 • Linje 56 Sveg-Ljusdal

I appen

Länsbiljett kan köpas i appen. Biljetten måste aktiveras inom 6 månader. En länsbiljett som köpts i appen kan lånas ut till någon annan som har appen. För det krävs att båda har registrerat ett konto i appen. Kortet kan lånas ut max 5 gånger till max 5 olika personer. I övrigt gäller samma priser och regler som på busskort.

Smartkort

Med ett Smartkort slipper du tänka på att ladda ditt kort varje månad. Smartkortet fungerar som ett årsabonnemang och finns för dig som fyllt 20 år och som vill ha ett smidigt och smart resande med buss och Norrtåg i länet. Smartkortet ger dig 15 procent rabatt på ordinarie pris.

Giltighet

Du väljer själv om ditt Smartkort ska gälla för fritt antal resor i hela Länstrafikens linjenät (Länskort) eller fritt resande på en vald ressträcka (Periodkort) med Länstrafiken och Östersunds stadstrafik. Smartkortet är också giltigt på Norrtåg inom länet. Smartkortet gäller inte när du reser med närtrafiken. 

Beställ Smartkort

Smartkortet beställer du hos Länstrafiken eller i receptionen på busstationen i Östersund. Skriv ut blanketten, fyll i och underteckna den. Skicka blanketten eller kom in personligen till receptionen. Just nu finns inte möjlighet att få Smartkortet i appen.

Det nya Smartkortet skickas till den adress du angivit i ansökan. Sedvanlig kreditkontroll görs och kreditupplysning inhämtas. Autogiroavdraget görs från ditt konto den 27:e innevarande månad. Om din första reseperiod inte blir en hel månad, betalar du från första resdagen.

Beställningsformulär för Smartkort

Villkor

Smartkortet är ett 12-månadersavtal. Ingånget avtal kan inte sägas upp under pågående 12-månadersperiod. Om du inte skriftligen till Länstrafiken säger upp avtalet en (1) månad innan utgången av 12-månadersperioden, förlängs Smartkortet med en (1) månad i taget efter utgången av den initiala 12-månadersperioden. Därefter gäller en uppsägningstid om en (1) månad. Uppsägningen ska ske skriftligen till Länstrafiken. Kortet är opersonligt vilket gör att du kan låna ut det.

Reskassa (upphör 2024)

Reskassan ska upphöra och det går endast att ladda mindre belopp mellan 1-300 kronor. Det är för att du ska kunna tömma din reskassa genom att lägga till det belopp som behövs för att kunna köpa en annan biljett med den kvarvarande reskassan. Efter den 31 maj 2024 kommer du inte längre att kunna använda din reskassa. Vi rekommenderar därför andra biljettalternativ. 

Ungdomskort

För dig som är 6-19 år och folkbokförd i  någon av följande kommuner:

 • Berg
 • Bräcke
 • Härjedalen
 • Krokom
 • Ragunda
 • Åre
 • Östersund

Ungdomskortet ger dig fritt resande i hela länet året om med Länstrafiken, Östersunds stadstrafik (ej nattbussarna) samt på Norrtåg inom länet. Det är din kommun som bekostar kortet och det delas ut kostnadsfritt.

Hur gör jag om jag tappat bort mitt kort eller om det är trasigt?

Om kortet är trasigt eller borttappat och ni behöver ett nytt kort måste ni kontakta er hemkommun samt betala självrisken på 125 kronor. Det nya kortet och faktura skickas sedan till din folkbokföringsadress. Bor du i Östersunds kommun hämtar och betalar du det nya kortet i receptionen på Östersunds bussterminal. Anmälan om trasigt eller borttappat kort hittar du mer information om på respektive kommuns hemsida, se nedanstående länkar:

Bergs kommun
Bräcke kommun
Härjedalens kommun
Krokoms kommun
Ragunda kommun
Åre kommun
Östersunds kommun

Kom ihåg!

 • Resenärer mellan 6 och 14 år ska kunna verifiera sin identitet. Det kan ske genom legitimation, att visa ett bankkort eller via kontaktuppgifter till vårdnadshavare. För resenär över 15 år ska giltig legitimation kunna uppvisas. Om legitimation, på begäran vid biljettkontroll, inte kan uppvisas kommer kortet att spärras.
 • Ungdomskortet gäller ej för resor med nattbussarna i Östersunds stadstrafik.

Läs mer om ungdomskortet här.

Elevkort

Elevkort används av grundskole- och gymnasieelever i Strömsunds kommun. Elevkortet är ett färdbevis för resor till och från skolan. Elevkortet gäller för två resor per skoldag och är inte giltigt på lördagar, söndagar, helgdagar eller lov.

Varje resa inkluderar övergång till annan tur inom en (1) timme från ankomsttid. Övergång kan göras flera gånger på varje resa. Elevkortet är personligt och registreras på skolan. Det är endast skolan som kan beställa elevkort.

Fritidsmärke

Ett elevkort kan uppvärderas med ett Fritidsmärke. Med Fritidsmärke kan eleven åka obegränsat i hela länet under terminen. Uppvärdering görs ombord på buss eller i bussterminalens reception i Östersund. 

Priser höstterminen 2023

Vid köp terminsstart    620 kronor
Vid köp 2023-10-01      465 kronor
Vid köp 2023-11-01       310 kronor
Vid köp 2023-12-01      155 kronor (gäller tills jullov)

Priser vårterminen 2024

Vid köp terminsstart    775 kronor
Vid köp 2024-02-01     620 kronor
Vid köp 2024-03-01     465 kronor
Vid köp 2024-04-01     310 kronor
Vid köp 2024-05-01     155 kronor (gäller terminen ut)

Årskort Senior

Årskort Senior är ett personligt kort som gäller i minst 12 månader från det att kortet köps. 

Det ger dig som är över 65 år ett prisvärt resande.

Kortet gäller för fritt antal resor i länet med Länstrafiken och med stadstrafiken i Östersund. Undantaget är tåg och när du reser med närtrafik*.

Priset är 314 kr per månad. Du betalar antingen månadsvis via autogiro med bindningstid på minst 12 månader, eller årsvis via faktura. 

Årskort Senior köper du genom att ladda ner och fylla i den här blanketten, som du kan posta till oss eller ta med till receptionen i Östersunds bussterminal. Du kan även beställa hem blanketten via e-post genom att skicka ett mail till oss på Ltrkundservice@regionjh.se. Just nu går det inte att få Årskort Senior i appen.

Villkor årskort senior

Följande villkor är specifika för Årskort Senior, utöver dessa gäller Länstrafikens allmänna resevillkor.

Resor utanför länet

Seniorkortet gäller för resor inom Jämtlands län. När du ska resa med trafik som passerar länsgränsen gäller olika regler.

Busslinjer över länsgräns där Årskort Senior gäller hela sträckan
 • Linje 46 – Östersund – Mora.
 • Linje 56 – Sveg – Ljusdal
Busslinjer där Årskort Senior kan användas som delbetalning
 • Linje 40 – Östersund – Örnsköldsvik
 • Linje 45 – Östersund- Gällivare. 

Årskort Senior om du har sjuk- eller aktivitetsersättning

Om du har hel (100%) sjuk- eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan du teckna dig för ett Årskort Senior. 

Så här ansöker du

 • Du fyller i en särskild ansökningsblankett som du kan antingen posta till oss eller ta med till receptionen i Östersunds bussterminal med nedanstående ytterligare dokumentation. Kom ihåg att underteckna blanketten.
 • Här hittar du blanketten: Beställningsblankett Årskort Senior aktivitets- och sjukersättning. Du kan också beställa en tryckt blankett via e-post genom att skicka ett mail till Ltrkundservice@regionjh.se.
 • Du bifogar, eller visar, en kopia av ditt beslutsbrev från Försäkringskassan. Beslutsbrevet måste innehålla:
  • Personuppgifter
  • Omfattning av ersättning
  • Giltighetstid
 • De sidor från Beslutsbrevet du behöver bifoga alternativt visa är följande:
  • Den sida som har huvudrubrik Sjukersättning, och underrubrik ”Beslut om att du får ersättning”, där själva beslutet om du får ersättning och i vilken omfattning framgår.
  • Samt sidan med rubrik ”Pappersintyg om ersättning”, där det framgår personuppgifter och giltighetstid.
 • Du ska bifoga kopia av, eller visa, giltig ID-handling
 • Bifoga eller visa eventuell fullmakt om ansökan görs via ombud. Ombud ska vid uthämtande av kort också visa bådas giltiga ID-handlingar.
 • Länstrafiken har som max 14 dagar handläggningstid. Observera att det under jul- och sommarperioden kan förekomma längre handläggningstider.

Villkor

 • Busskortet har en giltighet baserat på giltighetstiden för beslut utfärdat av Försäkringskassan eller som max tio år. Ny skriftlig ansökan måste ske senast en månad innan giltighetstiden för busskortet gått ut om den sökande vill och har rätt till att förlänga sitt avtal.
 • Betalningsvillkor för detta typ av kort är förskottsbetalning månads- eller årsvis. Då du betalar i förskott regleras din månadskostnad vid första dragningen. Detta gör att du kan få en högre kostnad vid första dragningen. Den högre summan täcker upp för den redan nyttjade reseperioden.
 • Du betalar via autogiro med månatliga dragningar alternativt med kontanter i receptionen på Östersunds bussterminal för hela giltighetstiden vid ansökningstillfället.
 • Kortavgift tillkommer.
 • Vid biljettkontroll eller på förfrågan av personal ombord ska du kunna visa giltig ID-handling och intyg utfärdat av Försäkringskassan.
 • Du är själv ansvarig att meddela Länstrafiken vid förändrad omfattning till en lägre nivå. Då är du inte längre behörig att nyttja Årskort Senior.
 • Övriga gällande resevillkor är detsamma som för Årskort Senior.

Företagskort

För dig som reser med kollektivtrafiken i tjänsten så finns Företagskortet. Det är ett kreditkort avsett för exempelvis företag, kommuner, skolor och organisationer. Kortet används för att betala resan och du får en faktura för gjorda resor. Tjänsten är avgiftsfri.

Företagskortet ställs ut på företaget och det kan även kopplas till en viss person på företaget. Med Företagskortet kan du köpa enkelbiljett, gruppbiljett och dagbiljett och priserna hittar du här. 

Kortet gäller för en eller flera resande i grupp. På bussen talar du om för föraren vart du ska resa och och hur många ni är. Biljetten som skrivs ut av föraren är färdbeviset så spara den under resan. 

Giltighetstid

Företagskortet har en begränsad giltighetstid och den framgår av kvittot som bifogas när kortet lämnas ut. Du som innehavare ansvarar själv för att förnya kortet i god tid före sista giltighetsdag.

Förlorat kort

Företagskortet är en värdehandling. Ingen personlig kod är kopplad till kortet vilket innebär att ett kort som kommit i orätta händer kan missbrukas. Ett förlorat Företagskort kan spärras hos Länstrafiken – kontakta oss på telefon 0771-100 110. Om någon obehörig försöker att använda kortet efter att du spärrat det tas kortet hand om föraren. 

Resevillkor

Företagskortet gäller för resa inom länet med Länstrafiken, Östersunds stadstrafik och Flygbussen. Företagskortet gäller även för resa med linje 46 Östersund-Mora, linje 45 Östersund-Gällivare, linje 63 Dorotea-Umeå, linje 40 Östersund-Örnsköldsvik och på Norrtågs sträckor inom länet.

Det går inte att köpa eller ladda 10- eller 20-resorskort, Periodkort eller Länskort med Företagskort.

Ansök om kort

Skriv ut länkad blankett, fyll i den och skicka i original till
Länstrafiken
Hamngatan 14
831 34 Östersund

Företagskort beställning

Om du behöver hjälp eller har frågor kan du maila oss på Ltrkundservice@regionjh.se.

Stadstrafiken i Östersund

Enkelbiljett

Enkelbiljett köper du i Länstrafikens app, ombord på bussen eller hos någon av våra ombud. Du kan inte betala kontant på bussen.

Priser

Vuxen: 32 kr

Barn: 16 kr

Ålderskategorier och rabatter

Barn (7-19 år, till och med dagen du fyller 20 år)

Giltighet

En enkelbiljett är giltig i 70 minuter.

Tankkort/Klippbiljett

Tankkort är ett bra alternativ om du reser några gånger i veckan i Östersunds stadstrafik. Ju fler resor du laddar desto större rabatt per resa. Tankkort laddar du på ett busskort eller köper i Länstrafikens app. 

Priser

10 resor: Vuxen 290 kr , barn 145 kr

20 resor: Vuxen 480 kr, barn 240 kr

Ålderskategorier och rabatter

Barn (7-19 år, till och med dagen du fyller 20 år) erhåller 50 procent rabatt av vuxenpriset.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom att visa giltig legitimation. 

Res flera på samma Tankkort

Det är möjligt att åka flera personer på samma Tankkort vilket innebär att det dras 2 resor för 2 personer, 3 resor för 3 personer och så vidare. Om du har ett laddat busskort säg till busschauffören när du kliver ombord att du vill nyttja möjligheten att resa flera resenärer på samma kort. 

Eftersom kortet är opersonligt finns också möjligheten att låna ut det till exempelvis en kompis eller familjemedlem. Observera att det inte möjligt att låna ut ett Tankkort som du köpt via appen.

Tänk på att om du har ett Tankkort som är rabatterat tack vare din ålder måste personen som lånar ditt kort ha rätt till den rabatten. Det går naturligtvis bra att låna ut ett vuxenkort till ett barn.

Giltighet

Resorna på ditt Tankkort går att nyttja under två år. När du har påbörjat en resa kan du göra fri övergång inom Östersunds stadstrafik inom 70 minuter. Tankkortet gäller inte ombord på Flygbussen till och från Åre Östersund Airport.

I appen

I appen finns en 10-resors och en 20-resorsbiljett att köpa. Där heter den Klipp 10/20 resor. Klippbiljetter som köps i appen behöver aktiveras inom 6 månader, men gäller i två år precis som tankkorten. Det går just nu inte att resa flera på samma klippbiljett i appen. I övrigt gäller samma priser och regler som på busskort.

30-dagars periodkort

Är du en flitig bussåkare inom Östersunds stadstrafik är 30-dagarskortet ett bra val. Det ger dig fritt resande inom en 30-dagarsperiod. Du laddar antingen din period på ett busskort eller köper det i Länstrafikens app.

Priser

Vuxen: 750 kr

Barn: 375 kr 

Senior: 280 kr

Ålderskategorier och rabatter

Barn 7-19 år, till och med dagen du fyller 20 år

Senior, från 65 år.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din rätt till rabatt genom att visa giltig legitimation. 

Giltighet

Ett laddat 30-dagarskort måste tas i bruk inom sex månader från köpdatum. 30-dagarskortet är inte giltigt ombord på flygbussen till och från Åre Östersund Airport.

I appen

Periodbiljetter kan köpas i appen. Alla biljetter som köps i appen behöver aktiveras inom 6 månader. En 30 dagars periodbiljett som köpts i appen kan lånas ut till någon annan som har appen. För det krävs att båda har registrerat ett konto i appen. Kortet kan lånas ut max 5 gånger till max 5 olika personer. I övrigt gäller samma priser och regler som på busskort.

24-timmarskort

Om du ska resa mycket under en begränsad period eller är på besök i Östersund kan dessa biljetter vara ett bra alternativ. Det ger dig fritt resande inom 24-timmar. Du laddar antingen din period på ett busskort eller köper det i Länstrafikens app. 

Priser

24-timmarskort: 90 kr

Biljetten finns bara i kategorin vuxen.

Flygbussen till och från Åre Östersund Airport

För resor till och från Åre Östersund Airport finns flygbussbiljetter. Flygbussbiljetter köps ombord på flygbussen med betalkort eller via Länstrafikens app. 

Priser

Vuxen: 100 kr

Barn: 50 kr

Appen som gör det enkelt att åka kollektivt

Med vår mobilapp Länstrafiken har du en egen reseplanerare och biljettautomat i fickan. 

Har du åldern inne? 

Många av Länstrafikens biljetter rabatteras utifrån ålderskategorier. Vid tveksamhet om rätten till en särskild rabattkategori har föraren rätt att be dig styrka din ålder genom till exempel legitimation. Om du inte kan styrka din ålder får du betala för en vuxenbiljett.

Vid en biljettkontroll ska du som resenär kunna styrka din ålder när du reser på en biljett som är rabatterad. 

Kontrollavgift

Har du inte ett giltigt färdbevis får du betala rådande biljettpris och en kontrollavgift på 1 500 kronor.