Företagskort

För dig som reser kollektivt i tjänsten

Företagskortet är ett kreditkort avsett för exempelvis företag, kommuner, skolor och organisationer. Kortet används för att betala resan och kunden får i efterhand en fakturera för gjorda resor. Tjänsten är avgiftsfri. Företagskortet ställs ut på företaget, det kan även kopplas till en viss person på företaget. Med Företagskortet kan du köpa enkelbiljett, gruppbiljett och dagbiljett, priser hittar du här. Det går ej att köpa eller ladda 20-resorskort, Periodkort eller Länskort med Företagskort. Kortet gäller för en eller flera resande i grupp. På bussen talar du om för föraren var du skall resa och och hur många ni är. Föraren knappar in destination och antal resenärer och en biljett skrivs ut som du får. Biljetten är färdbeviset spara den under resan, men även för din kontroll av fakturan.

Giltighetstid

Företagskortet har en begränsad giltighetstid som finns inprogrammerat på kortet, giltighetstiden framgår på det kvitto som bifogas när kortet lämnas ut. Innehavaren ansvarar själv för att förnya kortet i god tid före sista giltighetsdag.

Förlorat kort

Företagskortet är en värdehandling – förvara det väl. Ingen personlig kod är kopplad till kortet, vilket innebär att ett kort som kommit i orätta händer kan missbrukas. Ett förlorat Företagskort kan spärras hos Länstrafiken under kontorstid på telefon 063-554 13 20. Om någon obehörig försöker att använda kortet, talar biljettmaskinen om att kortet är spärrat och kortet tas om hand av bussföraren.

Resevillkor

Företagskortet gäller för resa inom länet med Länstrafiken, Stadsbussarna och Flygbussen gäller även för resa med linje 46 Östersund-Mora och Östersund-Gällivare linje 45, linje 63 Dorotea-Umeå, linje 40 Östersund-Örnsköldsvik och på Norrtågs sträckor inom länet.

Ansök om kort

Skriv ut länkad blankett, fyll i den och skicka i original till
Länstrafiken
Hamngatan 14
831 34 Östersund

Företagskort beställning

Om du behöver hjälp eller har frågor ring Länstrafiken på 063–554 13 20

Tidtabeller

När går bussen? Här har vi samlat bussarnas alla tidtabeller.

Priser

Länstrafiken erbjuder olika sorter av busskort, biljetter och priser.

Våra busskort

Det är alltid förmånligare att resa med busskort.