Asghar uppmanar ”Använd restiden till något bra”

Hej Asghar Hussaini som jobbar på Ung Företagsamhet på Campus i Östersund och varje dag reser från Krokom med buss.

Varför åker du buss?
– För mig känns det snabbt och smidigt och det finns många bussar att välja på till och från Krokom. Jag har inget körkort och att samåka med kompisar skulle innebära mer väntetid och anpassning än att åka buss.

Vad gör du på bussen?
– Oftast lyssnar jag på ljudböcker. Jag stänger in mig i hörlurarna och njuter av att någon annan läser för mig. Jag lyssnar mest på biografier och romaner. Eller det som ligger på topplistan. Jag har en app som jag betalar en hundralapp i månaden för och då kan jag välja bäst jag vill.

Tipsa oss om en bra ljudbok.
– En av de senaste jag lyssnade på som jag verkligen gillade var ”Sista rånet” av Anders Adali. En biografi som handlar om en familjefar som lever ett dubbelliv som värdetransportrånare. Det är huvudrollsinnehavaren Anders själv som läser.

Några tips till andra resenärer
– Åk mer buss och använd restiden till något bra. Många ägnar tiden åt att jobba eller plugga. Ibland tar jag fram datorn och skickar nåt mail. När jag gick gymnasiet brukade jag träna det sista inför proven.
Men skaffa dig ett busskort. De som betalar med bankkort stoppar upp kön och det tar extra lång tid för bussen att komma iväg. Det går mycket snabbare med busskort!